Servicii de contabilitate, fiscalitate, consultanță și HR

SRL vs PFA – cum alegem?

SRL vs PFA – cum alegem?

SRL vs PFA – cum alegem?

1. Costuri înființare PFA mai mici
 
2. Costuri administrare SRL – mai mari
 
3. Risc fiscal crescut – analizând ultima perioadă, în care autoritățile fiscale și-au îndreptat foarte mult atenția asupra PFA- urilor, tendința este să înclinam balanța spre PFA
 
4. Contabilitatea – cu siguranta ambele forme au nevoie de un om cu pregatire în domeniul financiar-contabil. Deși se spune, că un PFA își poate ține singur contabilitatea, este adevărat dacă are pregătire economică, altfel îi va fi greu să înțeleagă repartizarea cheltuielilor, a amortizării mijloacelor fixe. Ce sa mai vorbim de drumurile la ANAF pentru a regla fisa de plătitor, de întocmirea declarației unice, care a fost o adevărată provocare chiar și pentru cei din domeniu.
 
5. SRL – conteaza foarte mult care este planul tău de viitor, care sunt activitățile pe care vrei sa le desfășori, câți angajați vrei sa ai, care este volumul veniturilor pe care ți le-ai estimat.
 
6. PFA- SRL – din punct de vedere fiscal, trebuie sa analizezi daca veniturile tale sunt mai mari de 12 salarii minime pe economie și dacă marja de profit este mai mare de 20%.

Ai nevoie de un consultant financiar eficient?

Exit mobile version