INVESTIȚII – NU facem investiții înainte de: Analiza Fundamentală

Analiza Fundamentală:

Aceasta reprezintă analiza factorilor reali care influențează prețul unui instrument financiar.
În cazul Indicilor bursieri, al acțiunilor sau al obligațiunilor, se analizează situația bilanțieră a societății în cauză (profit, active, cifra de afaceri, datorie, etc) pentru a se vedea un preț corect sau riscul asociat.
În cazul derivatelor financiare pe materii prime (aur, petrol, gaze naturale, etc..), analiza fundamentală studiază evoluția cererii și a principalilor cumpărători, evoluția proiectelor de exploatare sau diferite politici macroeconomice.
În general, analiza fundamentală este de două tipuri: comparativă sau model economic.

exploring the same concepts

  1. Analiza fundamentală comparativă se concentrează în a compara entitatea analizată cu alte entități similare (dacă este cazul) și încearcă să obțină concluzii strict din aceste comparații.

Analiza fundamentală comparativă se concentrează în a compara entitatea analizată cu alte entități similare (dacă este cazul) și încearcă să obțină concluzii strict din aceste comparații.

2. Analiza fundamentală tip model economic încearcă să realizeze un model matematic care să țină cont de indicatorii economici analizați în încercarea de a stabili un “preț corect” al instrumentului analizat.

Ai nevoie de un consultant financiar eficient?